Hun har samarbeidet med musikere som Leif Ove Andsnes, Jean-Yves Thibaudet, Paul Lewis, Elisabeth Batiashvilli, Truls Mørk, Steven Isserlis, Martin Frost og Nash Ensemblet. Hun har vært solist med Oslofilharmonien ledet av Mariss Jansons, og har ellers opptrådt som solist med orkestre rundt om i Norge, Sverige, Finland, Tyskland og Baltikum.

Bjørg er både medlem og én av grunnleggerne av Vertavo strykekvartett, som har vunnet tallrike priser, deriblant den prestisjefylte Grieg-prisen i 2005. Deres plateutgivelser inkluderer alle Bartoks strykekvartetter samt kvartetter av Schumann, Brahms, Grieg, Debussy og Nielsen. Flere av platene har mottatt Diapason d'Or og skandinaviske grammofonpriser. Deres siste utgivelse for SIMAX Classics er Beethovens strykekvartett op. 130 og op. 133, Grosse Fuge.

Et travelt konsertprogram fører Bjørg gjennom Europa, Nord-Amerika og Japan. I Storbritannia har hun bl.a. opptrådt på festivaler i Edinburgh, Bath og The Proms, og hun spiller også regelmessig i Wigmore Hall både med Vertavokvartetten, The Nash Ensemble og med sin mann, pianisten Paul Lewis.

Etter 15 år som kunstnerisk leder av Festspillene i Elverum startet Bjørg Vertavofestivalen i 2016. Selv deltar hun jevnlig ved mange andre internasjonale kammermusikkfestivaler og i 2017 gjester hun både Aldeburgh og Cheltenham festivalene i England.
I 2009 stiftet hun og hennes mann den nye festivalen Midsummer Music, en internasjonal kammermusikkfestival i Chilterns, i nærheten av deres hjem.

Hun spiller på en cello laget av Gennaro Gagliani fra 1748, hvis forrige eier var Martin Lovett i Amadeuskvartetten.

"Det som inspirer meg som musiker i dag er fortsatt det fantastiske repertoaret og den lykkefølelsen det er å kunne spille nye og gamle verk over hele verden. Jeg elsker å gå på konserter også, spesielt konserter med piano eller sang. Fra disse musikerne har vi strykere alt å lære! Hvordan vi skal unngå tilfeldige fraser ledet av vekten i buen, eller hvordan vi balanserer en akkord helt perfekt. Det er viktig å ikke bli for opptatt av seg selv i vårt fag, det handler jo om den store musikken."