• Anders Kjellberg Nilsson

  Anders Kjellberg Nilsson

  Spiller Michelangelo Bergonzi

  Anders Kjellberg Nilsson, født i 1983, er en av Norges mest profilerte fiolinister og konsertmester i KORK. Han har vært solist med samtlige profesjonelle symfoniorkestre i landet og opptrer ofte som kammermusiker og ensembleleder. Les mer Anders Kjellberg Nilsson.

 • Alex Robson

  Alex Robson

  Spiller Jean-Baptiste Vuillaume

  Alex Robson studerte ved NTNU Institutt for musikk med Bjarne Fiskum og Royal College of Music med Levon Chilingirian. Begynte etter studiene som fast medlem i Camerata Nordica, og spiller i TrondheimSolistene, Mahler Chamber Orchestra, Det norske kammerorkester og Engegårdkvatretten. (Foto: Espen Mortensen)
   

 • Atle Sponberg

  Atle Sponberg

  Spiller Giovanni Battista Guadagnini

  Atle Sponberg har markert seg som en av de mest interessante norske fiolinistene i dag. Han er aktiv som solist, kammermusiker og orkesterleder og har turnert overalt i Norge, og på festivaler over hele Europa, i USA og i Australia. Les mer om Atle Sponberg.

 • Berit Værnes Cardas

  Berit Værnes Cardas

  Spiller Lorenzo Storioni

  Berit Cardas spiller i Vertavo Quartet som har mottatt flere priser, blant dem første pris, publikums pris, kritikerprisen og Radio Listener's Award i Melbourne International Chamber Music Competition 1995, i tillegg til første pris i den nordiske kammermusikk-konkurransen 1997, og den norske Grieg-prisen 2005. Les mer om Berit Værnes Cardas.

 • Camilla Kjøll

  Camilla Kjøll

  Spiller Giovanni Battista Guadagnini

  Camilla Kjøll er ansatt som 1. konsertmester i Luzern-symfonikerne, etter å ha fylt tilsvarende posisjon i Den Norske Opera & Ballett i fire år. Hun er en svært ettertraktet solist og kammermusiker. Les mer om Camilla Kjøll.

 • Catherine Bullock

  Catherine Bullock

  Spiller Giovanni Battista Guadagnini

  Engelske Catherine Bullock flyttet til Norge i 1999 for å spille i OsloFilharmonien, der hun er Principal Viola. Hun har arbeidet som "guest principal" i Philharmonia Orchestra, det Norske Kammerorkester, the Royal Liverpool Philharmonic og BBC National Orchestra of Wales.

 • Dan Styffe

  Dan Styffe

  Spiller Gaspar da Saló

  Født i Sverige i 1957, men har bodd og arbeidet i Oslo nesten hele sitt liv. Styffe er "Co-Principal Bass" ved Oslo-Filharmonien og underviser på Norges Musikkhøyskole og Barratt Dues Musikkinstitutt. Les mer om Dan Styffe.

 • Eldbjørg Hemsing

  Eldbjørg Hemsing

  Spiller Antonio Stradivari

  I Norges rike musikktradisjon er Eldbjørg Hemsing en av de fremste utøverne, og navnet hennes har vært kjent i hjemlandet fra hun som 11-åring hadde sin solodebut med Bergen Filharmoniske Orkester. Les mer om Eldbjørg Hemsing (Foto: Nikolaj Lund)

 • Eivind Holtsmark Ringstad

  Eivind Holtsmark Ringstad

  Spiller Giovanni Battista Guadagnini

  Eivind Holtsmark Ringstad (f. 1994) fikk sitt store gjennombrudd etter å ha vunnet den prestisjetunge konkurransen Eurovision for unge musikere i Wien 2012. Siden har han vært en fast gjest hos en rekke prestisjetunge konsertlokaler og festivaler rundt om i verden. Les mer om Eivind Holtsmark Ringstad.

 • Ernst Simon Glaser

  Ernst Simon Glaser

  Spiller Francesco Rugeri

  Ernst Simon Glaser er solocellist i Göteborgs Symfoniker, Sveriges Nasjonalorkester. Glaser har også gjort seg bemerket ved en rekke av våre musikkfestivaler og ved konserter i Skandinavia, Baltikum og andre europeiske land, samt Kina. Les mer om Ernst Simon Glaser.

   

 • Geir Inge Lotsberg

  Geir Inge Lotsberg

  Spiller Guiseppe Guarneri filius Andreæ

  Fiolinisten Geir Inge Lotsberg har markert seg som en av Norges mest aktive kammermusikere. I 1991 var han med på å danne Oslo Strykekvartett. Han har omfattende erfaring fra ensembler som Det Norske Kammerorkester, Camerata Academica Salzburg og som konsertmester i Bergen Filharmoniske Orkester og Det Norske Operas Orkester. Les mer om Geir Inge Lotsberg.

 • Guro Kleven Hagen

  Guro Kleven Hagen

  Spiller Carlo Bergonzi

  Guro Kleven Hagen (f. 1994) debuterte i 2011 med Oslo-filharmonien og Jukka Pekka Saraste, og har siden da holdt konserter med flere av Skandinavias fremste orkestre. Les mer om Guro Kleven Hagen. (Foto: Balazs Borocz)

 • Henninge Båtnes Landaas

  Henninge Båtnes Landaas

  Spiller Giovanni Battista Guadagnini

  Henninge Båtnes Landaas begynte å spille fiolin allerede i treårs alderen ved den Kommunale Musikkskolen i Trondheim. Fra 1996-2000 var hun solobratsjist i Oslo-Filharmonien. I 1994 ble hun medlem av Vertavo Strykekvartett, og har med dem turnert verden over. Fra høsten 2009 virker hun som alt. solobratsjist i Oslo Filharmoniske orkester.

 • Henning Kraggerud

  Henning Kraggerud

  Spiller Guiseppe Guarneri del Gesù

  Den norske fiolinisten Henning Kraggerud evner å kombinere fremragende musisering med usedvanlig stor uttrykksrikdom og frapperende virtuositet. Det har gjort Kraggerud meget etterspurt som solist med orkestre og konsertarrangører på høyt nivå i Europa, Nord-Amerika og Asia. Han er også i stigende grad etterspurt som ensemble-leder og dirigent. Les mer om Henning Kraggerud.

 • Henrik Bondevik

  Henrik Bondevik

  Spiller René Zaal og Hans Johansson

  Henrik Bondevik er ettertraktet som freelancer i hele Norge og i utlandet, både som orkestermusiker og kammermusiker. Les mer

 • Håkon Thelin

  Håkon Thelin

  Spiller Giovanni Battista Ceruti

  Håkon Thelin er musiker og komponist. Han avsluttet sitt hovedfagsstudium i 2003 med et arbeide omkring perkusjonsteknikker på kontrabassen. Fra 2007-2011 var han kunststipendiat samme sted, hvor han arbeidet med et prosjekt kalt "En ny klangverden - utvikling av utradisjonelle spilleteknikker på kontrabassen". Han er førsteamanuensis ved Musikkhøgskolen og underviser i komposisjon og improvisasjon. Les mer om Håkon Thelin. (Foto: Thomas Widerberg)

   

 • Ida Bryhn

  Ida Bryhn

  Spiller Brødrene Grancino

  Bratsjisten Ida Bryhn (f. 1981) er fra Oslo og fikk sin første musikkopplæring ved Barratt Due musikkinstitutt med Georg Horvati og Alf Richard Kraggerud som fiolinlærere og Soon Mi Chung som bratsjlærer. Les mer om Ida Bryhn

 • Ingerine Dahl

  Ingerine Dahl

  Spiller Jean-Baptiste Vuillaume

  Ingerine Dahl er født 1980 i Stavanger. Hun er en ivrig solist og kammermusiker og har mottat flere priser. I 2004 ble hun ansatt i sin nåværenede stilling som alt. 2. konsertmester i Stavanger Symfoniorkester. Les mer om Ingerine Dahl.

 • Jan Clemens Carlsen

  Jan Clemens Carlsen

  Jan Clemens Carlsen har studert med Hans Josef Groh,  Christoph Richter og Truls Mørk. Jan Clemens spiller i Engegårdkvartetten og har deltatt som solist og kammermusiker ved en rekke festivaler; f.eks. Musikfest Salzburg (Østerrike), Martinu-festivalen (Tsjekkia), Goslar Internationale Konzertwochen (Tyskland) Kuhmo Kammermusikkfestival (Finland), Hardanger musikkfest og PODIUM-festivalen (Haugesund). Han er prisvinner i bl.a Norges strykermesterskap, ConocoPhillips-konkurransen og mottok i 2008 2. pris i Prinsesse Astrid Musikkpris. Han har også vært engasjert som solo-cellist av bl.a. Kringkastingsorkesteret, Stavanger symfoniorkester, Kristiansand symfoniorkester og Oslo Camerata.

   

 • Johannes Martens

  Johannes Martens

  Spiller Francesco Rugeri

  Johannes Martens er for tiden ansatt i Oslo Filharmoniske Orkester, og er samtidig medlem av Cikada Ensemble og Cikada Strykekvartett. Les mer om Johannes Martens. (Foto: Bo Mathisen)

 • Kenneth Ryland

  Kenneth Ryland

  Spiller Hieronimus Amati

  Kenneth Ryland er en ettertraktet kontrabassist med solist og kammermusikk-erfaring på høyt nivå. Han jobber som solobassist ved Oslo Filharmonien.

 • Kolbjørn Holthe

  Kolbjørn Holthe

  Spiller Giovanni Battista Guadagnini

  Kolbjørn Holthe (født 1973) er en av de fremste norske fiolinistene i sin generasjon og ettertraktet både som solist, kammermusiker og pedagog. Han ble tilsatt som førsteamanuensis ved Norges musikkhøgskole i 2001, og 1. januar 2014 tiltrådte han stillingen som førstekonsertmester i Kringkastingsorkestret. Les mer om Kolbjørn Holthe. (Foto: Maria Baaring)

 • Liv Hilde Klokk

  Liv Hilde Klokk

  Spiller Tommaso Balestrieri

  Fiolinisten Liv Hilde Klokk (f. 1984) befinner seg allerede i toppsjiktet blant dagens unge utøvere, og er beskrevet som en svært moden musiker med et særlig uttrykk. Hun er tilknyttet Oslo strykekvartett. Les mer om Liv Hilde Klokk.

 • Maria Angelika Carlsen

  Maria Angelika Carlsen

  Spiller Gisueppe Rocca

  Maria Angelika Carlsen er født i 1988. Hun fikk i august 2011 jobb som konsertmester 2 i Stavanger symfoniorkester, og i august 2014 ble hun ansatt i samme stilling i Kringkastingsorkesteret.​ Sesongen 17/18 er hun tilbake i Stavanger symfoniorkester, i et vikariat som 1. konsertmester. Les mer om Maria Angelika Carlsen.

 • Nora Taksdal

  Nora Taksdal

  Spiller Domenico Busan

  Nora Taksdal (1968) har vært ansatt som solobratsjist i Bergen Filharmoniske Orkester, Oslo Filharmoniske Orkester og nå i Kringkastingsorkestret. I P2 har Nora fått utfolde seg med egne programposter om klassisk musikk og opptrer som ”klassisk-D.J.” i ”Radiofront”. Hun har skrevet artikler om klassisk musikk i ”Musikkultur”, ”Listen to Norway”, ”Resonans” og Morgenbladet, og står også bak ”Klassisk Vennepunkt”.

 • Ole Eirik Ree

  Ole Eirik Ree

  Spiller Enrico Rocca

  Ole Eirik Ree er førsteamanuensis ved Barratt Due musikkinstitutt i cello, seksjonsleder for master-studiet og leder for kammermusikk for spydspissen i avdelingen Unge Talenter. Han har en doktorgrad i musikk fra Mason Gross School of the Arts, USA. (Foto: Henning Kraggerud).

 • Ragnhild Hemsing

  Ragnhild Hemsing

  Spiller Francesco Rugeri

  Ragnhild Hemsing er født 1988 i Valdres. Hennes unike oppvekst i nærkontakt med Norges musikktradisjoner har bidratt til at hun kan formidle moderne og unike klassiske konserter som fremkaller assosiasjoner til folkemusikktradisjoner. Ragnhild har mottatt mange priser, inkludert First Prize og European Union Prize på Kocian International Violin Competition i Tsjekkia og Sparre Olsen-prisen. I 2003 og 2006 vant hun første premie i Norges Unge Musikers Konkurranse. (Foto: Thor Østbye)

 • Sandra Lied Haga

  Sandra Lied Haga

  Spiller Joannes Florenus Guidantus

  Med fire internasjonale førstepriser, ærespris, seks nasjonale førstepriser samt en rekke andre utmerkelser, har Sandra Lied Haga, allerede i en årrekke gjort seg bemerket i Europa og Norge. Les mer om Sandra Lied Haga.

 • Sonoko Miriam Shimano Welde

  Sonoko Miriam Shimano Welde

  Spiller Alessandro Gagliano

  Sonoko Miriam Shimano Welde (f. 1996) studerer nå med Stephan Barratt-Due i Oslo. I 2014 vant hun NRKs solistkonkurranse "Virtuos" og representerte Norge i Eurovisjonens "Young Musicians" i Köln. Hun er mottaker av Bergen kommunes Talentpris 2009 og Den norske solistpris 2014. Hun er også fast medlem av strykekvartetten Opus13.

 • Stephan Barratt-Due

  Stephan Barratt-Due

  Spiller Giovanni Battista Guadagnini

  Stephan Barratt- Due er tredje generasjon fiolinist i den tradisjonsrike musikerfamilien Barratt- Due. Hans engasjementer med orkestre, turneer, CD-innspillinger og TV- opptredener er utallige. I tillegg har han også turnert i de fleste Europeiske land samt USA, Sør-Amerika og i Asia. Han leder Barratt Due musikkinstitutt og har siden 1998 vært kunstnerisk leder for kammerorkesteret Oslo Camerata. Les mer om Stephan Barratt-Due.

 • Terje Tønnesen

  Terje Tønnesen

  Spiller Giovanni Battista Guadagnini

  Terje Tønnesen (f. 1955) har mottatt flere priser, gjort CD-innspillinger. Han er kunstnerisk leder i Det Norske Kammerorkester og 1.konsertmester i OsloFilharmonien. Han har turnert i Europa, Nord Amerika, Sør Amerika, Asia som solist, kammermusiker, kunstnerisk leder og konsertmester. Skriver også teatermusikk. Les mer om Terje Tønnesen.

 • Torleif Thedéen

  Torleif Thedéen

  Torleif Thedéen spiller på en cello laget av Giovanni Battista Guadagnini i 1783 i Torino.

 • Øystein Birkeland

  Øystein Birkeland

  Spiller Francesco Rugeri

  Øystein Birkeland er veletablert som en av de fremste utøverne på sitt instrument. Han har gjennom mange år drevet en allsidig virksomhet som kammermusiker og solist, med interesse for et bredt spekter av stilarter. Øystein Birkeland er initiativtager til opprettelsen av instrumentsamlingen Dextra Musica og har medvirket til oppbyggingen av samlingen. Les mer om Øystein Birkeland.

 • Øyvind Gimse

  Øyvind Gimse

  Spiller Francesco Gofriller

  Øyvind Gimse er kunstnerisk Leder for Trondheimsolistene (TS). Seks GRAMMY-nominasjoner og to Spellemannpriser kroner hans fire store innspillinger med Trondheimsolistene. Orkesteret har turnert fra Sør-Amerika til Japan. Gimse har også dirigert symfoniorkestre i Norge, Spania, Litauen og Vietnam. (Foto: Sven Erik Knoff)

 • Øystein Sonstad

  Øystein Sonstad

  Spiller Giovanni Battista Rogeri

  Øystein Sonstad (1970) er blant de mest etterspurte norske cellister. Han er solocellist i Det Norske Kammerorkester og i perioden 97-03 i Kringkastingsorkesteret. Han har vært med i Oslo Strykekvartett siden begynnelsen og er dessuten mangeårig medlem av Diamantensemblet i København.Sonstad er også meget aktiv som arrangør og komponist. Les mer om Øystein Sonstad.

 • Øyvind Bjorå

  Øyvind Bjorå

  Spiller Matteo Gofriller

  Øyvind Bjorå (f. 1974) er en allsidig fiolinist som har gjort seg spesielt bemerket med sine evner som orkesterleder. Han er ansatt som 1. konsertmester i Den Norske Operas orkester. Les mer om Øyvind Bjorå.

 • Øyvor Volle

  Øyvor Volle

  Spiller Giovanni Battista Ceruti

  Øyvor Volle (f.1970) underviser i fiolin og kammermusikk på Högskolan för scen och musik. Hun har vært ansatt som konsertmester i Stavanger symfoniorkester, og er 1.konsertmester på Göteborgsoperan. I 1984 grunnla hun Vertavokvartetten. Les mer om Øyvor Volle. (Foto: Thilo Stengel)