Hun startet å spille som femåring ved Horten Kulturskole. I 1998 ble hun tatt opp som elev ved Barratt Due Musikkinstitutt, og i seks år hadde hun undervisning med professor Aage Kvalbein. Frida Fredrikke fullførte sin Bachelor ved Norges Musikkhøgskole våren 2011 med professor Truls Mørk. Hun har også i flere år studert med professor Frans Helmerson. Våren 2014 fullførte Frida Fredrikke Master etter to år ved Edsberg Slott, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Sverige, med professor Torleif Thedéen.

Frida Fredrikke har vunnet priser og stipend internasjonalt og nasjonalt:

”Young Musician” i Tallin, Antonia Janigro International Cello Competition i Porec, Arve Tellefsens musikkpris, RWE Dea musikkstipend, Järnåker, og nylig mottok hun "Wesselprisen" fra Det Norske Selskab.

Hun har gjort seg bemerket som solist med en rekke orkestre i inn- og utland, deriblant Oslo Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkesteret, Münchner Rundfunkorkester, Zürich Kammerorkester, Kaunas Philharmonic og Gøteborg Symfoniorkester.

Frida Fredrikke har jobbet som solocellist i det Kungliga Hovkapellet, Kungliga Operans Orkester i Stockholm, og er nå frilans cellist i Oslo med mange oppdrag som solocellist med orkestre og som kammermusiker. Hun er også fast gruppeleder i strykeorkesteret Ensemble Allegria.

Celloen hun spiller på er laget av Nicolas Lupot i 1823, og er utlånt av Dextra Musica.

Positive mennesker inspirerer

Frida Frederikke sier at hun inspireres av positive mennesker, både som musiker og generelt i livet.

"Helt siden jeg var liten har jeg sett for meg å bli musiker. Det har nok mye å si at jeg ble veldig oppmuntret til det hjemme, og mine foreldre ga meg alle muligheter til å satse på å spille cello. Siden jeg startet å spille som femåring, så føles det som om celloen alltid vært en del av meg. Det er gjennom spillingen jeg får uttrykke følelser og det er viktig for meg å formidle musikk slik at det også skaper følelser for de som lytter."