1. Utekjøkken til Geitmyra skolehage på Sagene

  Utekjøkken til Geitmyra skolehage på Sagene

  Aksjonen ”La skolehagen leve – Vern Geitmyra" fikk 375.000 kroner til utekjøkken i Geitmyra skolehage på Sagene i Oslo i 2012.

 2. Jazz og jenter

  Jazz og jenter

  INFI fikk 60.000 kroner i 2012 til lydutstyr og el-piano til sin bandleir for jenter.

 3. Barnas fredsdikt

  Barnas fredsdikt

  Oslo Internasjonale Poesifestival fikk 75.000 kroner i 2017 og 75.000 kroner i 2017 til Barnas fredsdikt.

 4. Filmkonkurranse om klimaendringer

  Filmkonkurranse om klimaendringer

  Norsk Klimanettverk fikk 2,5 millioner kroner i 2012 til manuskonkurransen Ditt 2062, med klimaendringer som tema.

 5. Sandvolleyballbaner på Østlandet

  Sandvolleyballbaner på Østlandet

  Norsk Volleyballforbund fikk tildelt 4 millioner kroner i  2010 til sandvolleyballbaner på Østlandet.

 6. Kongsberg Padleklubb

  Kongsberg Padleklubb får 2000000 kroner til padlebølge ved Nybrufossen. Klubben ønsker å lage en bølge i Numedalslågen. Kommunen slutter opp om prosjektet. Ikke bare vil bølgen bli et samlingspunkt for padleinteresserte, men også skape en attraksjon i Kongsberg sentrum. Bølgen vil være en trygg "ekstremsport for alle" og vil være en svært tilgjengelig aktivitet for barn og unge i regionen. Klubben drives av ildsjeler som legger ned mange timer i planleggingen og bølgen gjør at klubben kan arrangere mesterskap.

 7. Ungdomsfabrikken

  Ungdomsfabrikken får 30000 kroner til Koke Boken. I Koke Boken har ungdommer på Ungdomsfabrikken samlet oppskrifter fra sitt nærmiljø. De har spurt sine bestemødre og venners tanter om å røpe familiehemmeligheter. Det har vært en stor oppgave å omforme de gode smakene til oppskrifter, for hva man skal ha i rettene henger ikke nødvendigvis sammen med mål og vekt. Med desilitermål, penn og papir har de prøvd seg frem. En annen utfordring har vært å finne de norske ordene på krydder og grønnsaker som våre mangfoldige innvandrerfamilier har tatt med seg fra andre kontinente. Nå er oppskriftene klare. De har laget maten selv og fått venner til å prøve. Resultatene er gode og de ønsker å levere en samling av gode smaker og lukter, av minner og historier. Sparebankstiftelsen DNB bidrar gjerne til at Koke Boken blir trykket.

 8. Stabæk IF

  Stabæk IF får 60000 kroner til sikkerhetsnett og bor for bruk til portsetting. Kolsåsbakken drives av sportklubbene Haslum IL, Fossum IL og Stabæk IL. Det er stor aktivitet i anlegget og det er behov for flere sikkerhetsnett til å sikre de ulike trasene og etablere sikkerhetssoner mellom kjørerne. Med midler fra Sparebankstiftelsen DNB kan klubbene forbedre sikkerheten i et anlegg hvor det er etablert ny skicrosstrase og flere hopp i ulike størrelser.

 9. Foreningen Bok på Veitvet

  Foreningen Bok på Veitvet får 200000 kroner til bokamfi. Dette er et selvorganisert, alternativt bibliotek plassert på torget på Veitvet senter som mistet sitt offentlige bibliotek i 1988. I 2008 ble det utført en undersøkelse blant lokalbefolkningen hvor de ble spurt om hva de ønsker seg mest i nærmiljøet. Øverst på ønskelisten stod å få tilbake bibliotek og bakeri på Veitvet-senteret. Etter dette ble Foreningen Bok på Veitvet etablert. Biblioteket har lange åpningstider, men her er ingen dører, disk eller lånekortsystem. Det hele bygger på egendeltagelse og tillit. Man kan låne bøker på ubestemt tid, donere bøker, lese bøker, gjøre lekser/kontorarbeid og delta på forfatteropplesninger, boklanseringer, workshops og lignende.

 10. Blokkfløytistene Uranienborg

  Blokkfløytistene Uranienborg får 85000 kroner til kontrabassblokkfløyter. Blokkfløytistene holder til på Uranienborg skole. Gjennom enetimer, gruppetimer og orkesterspill får 60 elever i alderen 6-25 år opplæring i blokkfløyte som et fullverdig og seriøst solo- og ensembleinstrument. De går nå nye veier, og mener det vil bli en berikelse å kunne fordype seg i svingende storbandmusikk for blokkfløyteorkester. Dette er musikk som er spesielt motiverende for ungdom å jobbe med. Til denne satsningen ønsker de seg to Küng kontrabassblokkfløyter for å kunne spille alle halvtoner i alle oktaver. Disse fløytene kom på markedet for noen få år siden og har satt en helt ny standard for denne type instrumenter både når det gjelder klang, fleksibilitet og omfang.

Sider