Etter å ha spilt bratsj i JMIA-kvartetten i tre år byttet hun i 2007 over til bratsj som hovedinstrument og fikk etter hvert Tamara Iakovleva, Ilze Klava og Ricardo Odriozola som bratsjlærere.

Fra 2006 til 2010 var Iris, som ble født i Bergen i 1994, talentklasse-elev på både piano, fiolin og bratsj ved Bergen kulturskole. Fra 2010 til 2013 var hun elev ved musikklinjen ved Bergen Private Gymnas med bratsj som hovedinstrument, og hadde et utvekslingsår i Estland som pianostudent hos Lembit Orgse.

Iris ble tildelt Visjon Vest og Bergen Filharmoniske Orkesters oppmuntringsstipendium for unge musikktalenter i 2009 og Sigmund Skages minnefonds stipend for 2011. Hun har deltatt i Ungdommens musikkmesterskap en rekke ganger og oppnådd høye poengsummer både som pianist og kammermusiker.

"Det er musikken selv som inspirerer meg mest, og hvordan musikken på forskjellige måter kan snakke til og bli speilet ut til andre musikere og til publikum gjennom meg."

Som orkestermusiker fikk Iris i november 2008 en unik erfaring da hun fikk ha sin ungdomsskole-arbeidsuke i Bergen Filharmoniske Orkester hvor hun spilte i bratsjgruppen under to fremførelser av G. Verdis Requiem. I årene 2008 til 2011 var hun bratsjist i ungdomsorkesteret Ung Symfoni, hvor hun også var solist med Forsyths bratsjkonsert. Hun har også vært bratsjist i Bergen Unge Kammer Orkester og hun opptrer jevnlig som solist i Musica Sacra-festival i Pärnu, Estland.

Siden 2013 studerer Iris bratsj ved Barratt-Due Musikk Institutt med Soon-Mi Chung som hovedlærer. Sammen med tre andre studenter ved Barratt-Due har hun dannet Virentia strykekvartett, som på kort tid har fått oppmerksomhet for sine konserter i både inn- og utland.

Iris forteller at hun blir svært inspirert av å spille sammen med andre musikere som deler den samme lidenskapen for musikk som henne.

"Musikken har vært en del av meg siden barndommen og har blitt en naturlig måte for meg å uttrykke meg på i både glede og sorg. Stadig vekk forsvinner jeg inn i musikkens verden og lærer alltid noe nytt; nye ting som beriker livet mitt. Som utøvende musiker kan jeg også berike andres liv."