"Det fineste ved musikken er at den er universell og gjør det mulig å kommunisere med mennesker på tvers av grenser."
Katinka studerer fra høsten 2018 til Bacherlor ved Barratt Due musikkinstitutt hos professor Stephan Barratt-Due. Hennes tidligere lærere ved Unge Talenter Barratt Due, Musikk på Majorstuen og Edvard Munch videregående skole var Sigyn Fossnes, Alf Richard Kraggerud og Henning Kraggerud.

Katinka har hatt timer med Li Lin ved Juilliard School of Music i New York, og har gjennom flere år hatt timer med professor Dora Schwarzberg i Wien/Ukraina.
I mai 2016 fikk hun Honorable Mentioning i finalen i den internasjonale Kocian-konkurransen i Tsjekkia. I november samme året vant hun Inspirasjonskonkurransen i Drammen. Som solist og kammermusiker i Rondokvartetten, har hun vunnet flere priser i nasjonale konkurranser, som Ungdommens Musikkmesterskap og Midgardkonkurransen. Sommeren 2018 vant hun førstepris i II Concurso Internacional Jóvenes Intérpretes "Música Callada" Ávila, Spania og tredjepris i Fjordkadenza.

Katinka har også mottatt en rekke stipender, blant annet Nedre Eiker Kommunes kulturstipend, fra Else Marie og Arvid Falks Legat og fra Skipsreder Tom Wilhelmsens Stiftelse i 2013 og 2014, og i 2018 ble hun tildelt Ticon Musikkstipend og Sprang Kulturstipend fra Sparebanken Øst. Katinka er tatt ut som Papillonmusiker ved Valdres Sommersymfoni 2019.

"Jeg ønsker å leve av musikk fordi det er fantastisk givende både for publikum og artist. For meg er musikken i seg selv en enorm inspirasjonskilde. Det finnes så mange fantastiske verk og jeg føler meg heldig som kan vekke de til live gjennom instrumentet mitt. Det fineste ved musikken er at den er universell og gjør det mulig å kommunisere med mennesker på tvers av grenser."