"Musikken uttrykker følelser som man selv må ha kjent på før man kan klare å kommunisere dem videre, og det er nok ikke mulig å kjenne på alle disse følelsene om man bare sitter inne på et øverom hele dagen."

I 2009 ble hun invitert til å tilbringe et år ved Chetham's school of music i Mancehster. Kammler har hatt mesterklasser med lærere som Daniel Müller Schott, Christian Poltera og Christoph Richter.

Hun vant første pris og var vinner av sin klasse i Ungdommens Musikkmesterskap i 2009 og var en av finalistene i NRK's Virtuos i 2014, hvor hun spilte en sats av Shostakovich's cellokonsert med Kringkastingsorkesteret.

Som solist har hun også spilt med flere amatørorkestre med verk av bl.a. Dvorak, Elgar og Schumann.

I 2016 ble Kammler plukket ut som en av fem norske talenter til det nyetablerte KonstKnektprosjektet, med satsing på kammermusikk. Her får hun spille sammen med musikere fra Berlinfilharmonien og spille på Vinterfestspillene på Røros og på festival i Tyskland.

"Grunnen til at jeg er klassisk musiker er at man får muligheten til å jobbe med følelser og kommunikasjon. Dette er to viktige elementer i alles hverdag, men det er få som får muligheten til å utforske områdene slik klassiske musikere gjør. Det er også veldig givende å få dele sterke øyeblikk med mennesker man ikke kjenner, og å få dele det vakreste man vet med andre og slik få folk til å være med deg inn i en annen verden. Jeg ønsker å få jobbe både med å lage musikk av den høyeste kvalitet, men også å få lage mer underholdende og tilgjengelig musikk som er tilpasset barn, slik at vi kan åpne musikkens univers for flere og beholde denne delen av kulturen også i framtiden." 

(Foto: Rune Hammerstad)