"Det er ikke noe mer ekte og rent enn musikk, og jeg tror behovet for musikere øker for hver dag som går"

Oda Holt Günther er født 17. mai 1999, bor i
 Kråkstad i Akershus og har spilt fiolin i 11 år. Hun 
lærte å spille fiolin ved hjelp av Suzuki-metoden 
ved Kontra Kulturskole i Ski. Agneta Holmer
 Mæland var hennes første lærer. I 2009 startet
 hun i Barneorkesteret ved Barratt Due
 Musikkinstitutt og høsten 2011 kom hun inn i Juniorensemblet. Våren 2012 ble hun tatt opp
 som elev ved Unge Talenter og i Juniororkesteret
 samme sted. Frem til høsten 2015 gikk hun hos Ting Zu Chen.

I dag er Oda elev hos Alf Richard og Henning Kraggerud, spiller i Juniororkesteret ved Unge Talenter og er aktiv i Alegrar Strykekvartett. Hun går andre året på talentprogrammet for musikk ved Edvard Munch videregående skole, og spiller på en fiolin laget av Frederic Chaudiére, utlånt av Sparebankstiftelsen Dextra Musica.

Oda har deltatt på mange kurs, som Valdres Sommersymfoni, Aberystwyth Musicfest, Voksenåsen Summer Music Academy og Astona International. Gjennom disse kursene og samarbeid gjennom Barratt Due og Dextra Musica har Oda fått spille for en rekke anerkjente lærere; Isabelle Van Keulen, Peter Herresthal, Magnus Ericsson, Stephan Barratt-Due, Bård Monsen, Gudny Gudmundsdottir, Dora Schwartsberg, Detlef Han og Almita & Roland Vamos og professor Li Lin ved Julliard School of Music.

Oda begynte å konkurrere ved 13 års alderen og mottok 1. pris i Ungdommens Musikkmesterskap i 2012. I 2014 og 2016 fikk hun også 1. pris, i tillegg til at hun vant klassen sin i den nasjonale finalen januar 2017. September 2016 representerte hun Norge under Lions International Thomas Kuti European Violin Competition i Sófia, Bulgaria. I 2013 vant hun klassen sin (delt) under Sparre Olsen-konkurransen. I 2014 mottok hun Drømmestipendet fra Norsk Tipping.

Oda deltok i Young Norwegian Strings som fikk æren av å opptre på Fredspriskonserten i Oslo Spektrum i 2010. I 2013 spilte Oda Mozarts Sinfoni Concertante sammen med bratsjist Michael Grolid og Follo Kammerorkester. Februar 2016 ble Oda valgt ut til å være ukevikar i Oslo Filharmonien og spilte i orkesteret under Shostakovich femte symfoni, og Sibelius- og Tchaikovskij fiolinkonserter med Henning Kraggerud som solist. Under Oslo kirkemusikkfestival mars 2015 var Oda solist på Vivaldis konsert for fire fioliner med Oslo Camerata. Oktober samme år hadde Oda en egen recital som del av konsertserien «Ad Astra» i Drøbak kirke. I 2016 var Oda også deltaker i Ung Filharmoni i regi av Crescendo. I februar 2017 var hun solist på Introduction og Rondo Capriccioso av Camille Saint-Saens med Juniorsymfonikerne på Sentralen i Oslo.

Ellers har Oda opptrådt på en rekke lokale arrangementer i hjembygda og i nabokommunene, og ble for dette belønnet med prisen Årets Kulturnavn i Follo 2015. Tidligere var Oda aktiv i jazz- og improvisasjonsgruppa Improbasen fra Kråkstad.

Kommende prosjekter for Oda er solistoppdrag med Oslo Filharmonien under utendørskonserten på Myraløkka i Oslo i juni 2017, konsertmesterrolle under Ung Filharmoni 2017, solistoppdrag med National Symphony Orchestra of Ukraine i Kiev, juli 2017, og deltakelse i The Thomas & Evon Cooper International Competition i Cleveland, Ohio juli 2017.