Tipsene i filmen kan komme godt med - uansett om prosjektet ditt er på idéstadiet eller om du er i gang med å skrive søknad:

Her har vi oppsummert hovedpoengene i filmen:

1. Start med søknaden i god tid

Besøk søknadsportalen tidlig for å se hva du skal svare på i skjemaet. Det er fullt mulig å starte på søknaden i dag. Alt lagres underveis og du redigerer så mange ganger du vil.

2. Gjør hjemmeleksa di

Du finner mye informasjon i søknadsportalen. Bruk tid på å sette deg inn i det som står der.
Vi svarer selvfølgelig gjerne på spørsmål om prosjektet ditt på telefon eller e-post også, men sjekk portalen først.

3. Involver målgruppa

Vi støtter i hovedsak tiltak for barn og unge inntil 25 år. Søknaden blir bedre hvis de selv er initiativtakere til prosjektet, eller i hvert fall er involvert i utforming av det.

4. Fortell oss hvem dere er

Vi ønsker å støtte de prosjektene som virkelig gjør en forskjell for andre. Fortell oss hvem dere er, hvilken posisjon dere har i nærmiljøet, hvem dere er til for og hva dere ønsker å få til.

5. Kom raskt til poenget

Forsøk å beskrive hele prosjektet med maks tre ord allerede i tittelen. Her er «Skolebarn i biegården» et godt eksempel. Vær konkret når du videre beskriver tiltaket. Skriv det viktigste først – ikke gjem det til avslutningen.

6. Vis at det er behov for tiltaket

Fortell oss hvorfor tiltaket er viktig å sette i gang i ditt lokalmiljø. Vis oss hvor stort behovet er, hvor mange som vil få glede av det og hvem som sier de vil bruke det. Sjekk også om det er andre som vil det samme – da kan dere samarbeide.

7. Vit hva det koster og hvem som skal betale

Vi må vite hva tiltaket koster og hvem som skal være med å betale for det. Er det andre enn Sparebankstiftelsen DNB som kan være med på finansieringen? Kvalifiserer dere kanskje til spillemidler, eller har dere egne midler å bruke?

8. Lag en god plan for gjennomføring

Vi må vite hvordan dere vil gjennomføre prosjektet. Lag en punktvis plan for hva dere skal gjøre og når det skal skje. Vi ønsker også å vite litt om hva som skjer når dere er ferdige – hvordan det skal drives videre eller hvordan det skal vedlikeholdes.

9. Gi oss gode argumenter

Vi bidrar til mange gode tiltak, men kan ikke støtte alle som søker. Bruk feltet «Hvorfor bør akkurat dette tiltaket få tildeling» til å gi oss de beste argumentene for hvorfor akkurat dere bør få støtte.

10. Bruk bilder som beskriver tiltaket

Ofte kan et bilde si mer om et prosjekt enn tusen ord. Legg gjerne ved gode bilder som illustrerer prosjektet, for å hjelpe oss å forstå det enda bedre.

Nyttige lenker for deg som skal søke støtte

Sjekkliste
Sjekk om prosjektet ditt kvalifiserer til støtte med denne enkle sjekklisten.

Eksempler på søknader
På nettsiden vår finner du mange eksempler på gode prosjekter vi har støttet. På noen av prosjektene har vi også lagt ut søknaden. Disse kan du se her.

Nyttig informasjon
Før du setter i gang med søknaden anbefaler vi deg å lese vår hjelpeguide. Der finner du også svar på ofte stilte spørsmål.

Søknadsportal
Når du er klar for å begynne på søknaden logger du inn i søknadsportalen med BankId.

Har du spørsmål
Dersom du ikke finner svar på spørsmålene dine på nettsiden vår kan du sende dem til post@sparebankstiftelsen.no. Eller du kan ta kontakt med en av våre ansatte.

Lykke til!