Yumecon er en frivillig organisasjon som tilbyr aktiviteter for unge som er interessert i cosplay og gaming. Klubben er gratis og åpen for alle.

Tildelinger

Yumecon fikk 200.000 kroner til utstyr til klubblokalet, og 22.000 kroner til utstyr til cosplay i 2019.

 

- Dette er et sted hvor ungdom kan utfolde seg kreativt og øke skaperevne

Odd Arne Lia er stolt av det inkluderende miljøet i Yumecon Notodden. Klubben har blitt et sted hvor barn og unge som kanskje ikke passer inn eller har råd til å delta på andre tradisjonelle fritidsaktiviteter finner sin plass.

- Det siste året har vi hatt en enorm vekst i antall ungdommer, noe som er utrolig gøy for klubben. Mitt ønske er at dette skal være en plass hvor ungdom kan samles for å utfolde seg kreativt og øke skaperevne, forteller Odd Arne Lia, styreleder i Yumecon Notodden.

I ungdomsårene følte Odd Arne selv at han ikke passet inn i de tradisjonelle fritidsaktivitetene. Det resulterte i at han ønsket å skape en plass hvor alle kunne føle seg trygge og velkommen. I dag dedikerer han all sin tid til klubben.

- Dette er et gratis fritidstilbud og baseres på frivillig arbeid. Her tilbyr vi alt fra Cosplay og spillturneringer til brettspill og kortspill. I tillegg har vi alltid et eget verksted for kunst- og håndverk, hvor vi tegner og bygger med lego.

Denne klubben betyr alt for meg og jeg er utrolig stolt av det inkluderende miljøet og gode samholdet vi har. Som ung slet jeg selv med å finne min plass, derfor varmer det ekstra mye å se at foreningen nå bidrar til at mange møtes og får ekte venner, forteller Odd Arne.

Skaper egne rollefigurer

Cosplay-miljøet i Norge vokser stadig, men er nok ukjent for mange. Cosplay er en utkledningslek der en person kler seg ut med kostymer og annet utstyr for å likne en bestemt rollefigur fra enten serie, spill eller film.

Foreningen har en rekke årlige samlinger, og høydepunktet er Yumecon 2020.

- Under dette årlige arrangementet kommer det over 300 deltakere til Bok og Blueshuset her i Notodden, og aktivitetene varierer fra spillturneringer til Cosplay-konkurranser, forteller Odd Arne.

Bidrar til kreativitet og samhold

En sen desemberkveld sitter over 20 forventningsfulle ungdommer rundt et bord i Notodden Bok og Blues hus - nå skal de endelig få lære hvordan de lager rustninger, sverd og smykker til Cosplay.

Marthe Grimstad jobber som kunst og håndverkslærer og har drevet med worbla og Cosplay i over seks år. Hun har hatt flere workshops rundt i Norge, men dette er første gang hun besøker Yumecon i Notodden.

- Det er utrolig gøy å se hvor kreative og engasjerte ungdommene er, og hvor mye de evner å lage bare de får litt spillerom, forteller hun.

- Jeg syns Yumecons tilbud til disse ungdommen er helt fantastisk. Dette er blitt en viktig møteplass for ungdom i Notodden, avslutter hun.

 

Prosjektets plassering og andre mottakere i nærområdet