• Nils Øveraas

  Nils Øveraas

  Styreleder (født 1958)

  Nils Øveraas var generalsekretær i Den Norske Turistforening fra 2013 til 2018. Før dette hadde han ulike roller i Accenture nasjonalt og internasjonalt. Blant annet administrerende direktør fra 2002-2012, og global direktør for samfunnsansvar fra 2011 til 2013.  Han har også vært ansatt som forsker ved Forsvarets Forskningsinstitutt og deltatt på prosjekter i NASAs romfergeprogram.

  Øveraas er styreleder i Redd Barna, Det nasjonale fotomuseet, Preus museum og Amediastiftelsen.  Han er styremedlem i Norsk Tindesenter, Polyteknisk Forening og Orgbrain AS, samt leder valgkomiteen i BUA Norge

  Av tidligere verv kan nevnes: Styremedlem i Virkerådet, Extrastiftelsen, Forum for Natur og Friluftsliv, Frivillighet Norge, Forskningsrådet (Divisjon Helse og Samfunn, og Infrastruktur), NTNU Institutt for Matematikk og Elektroteknikk og Seema AS, samt styreleder i Accenture Forskningsfond og Virke – Consulting Norge. Han har vært Norges representant i styret i Save the Children International. I 2011 mottok han Rosing Award – CEO of the Year.

  Øveraas er utdannet Master of Computer Science ved NTNU i 1981, og har videreutdanning innen ledelse fra Wharton Business School og Copenhagen Business School. Han er oppvokst i Molde, og bor i Akershus.  

  (Foto: Marius Dalseg)

 • Erling Lae

  Erling Lae

  Nestleder (født 1947)

  Erling Lae var fylkesmann i Vestfold fra 2010 til 2016. Han var byrådsleder i Oslo fra 2000 til 2009, og var byråd for eldre og bydelene fra 1997 til 2000. Før det jobbet han som redaktør og informasjonssjef.

  Lae er leder av juryen for Statens byggkvalitetspris, nestleder styret i Oslo Havn KF, styreleder i Dextra Musica AS, styremedlem i Amediastiftelsen. nestleder Fekjær psykiatriske senter og møtende vara i hovedstyret Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg

  Av tidligere verv kan nevnes: Styreleder i Norsk Friluftsliv, Justunity AS og NIKU, ledet arbeidet med NOU om søndagshandel, ledet arbeidet med NOU om likestilling av gravferdsformer, ledet arbeidet med NOU om fremtidens brannutdanning, nestleder i Høyre (2008-2010) og styremedlem i DNT Oslo og omegn (2010-2016).

  Lae er utdannet Cand. filol, og har hovedfag i historie, fra Universitetet i Oslo i 1977. Han er fra Oslo og bor der.

   

 • Anne Beate Hovind

  Anne Beate Hovind

  Styremedlem (født 1963)

  Anne Beate Hovind har de siste 15 årene sittet i prosjektledelsen i store byggeprosjekter som Akershus universitetssykehus og Oslo lufthavn. Siden 2011 har hun drevet sitt eget selskap og leverer tjenester innen prosjektledelse for kunst, stedsutvikling og strategisk kommunikasjon. Hun har vært daglig leder i Bjørvikaforeningen, et samarbeid mellom bedrifter og kulturorganisasjonene om å skape byliv i Bjørvika. Og hun har i 15 år ledet Bjørvika Infrastrukturs kunstprosjekt i de offentlige rommene i Bjørvika, som inkluderer de to internasjonalt kjente kunstprosjektene Future Library og Losætra. 

  Hovind er styreleder i Stiftelsen Framtidsbibliotek, Foreningen Losæter, Flytårnet AS, Fjordskole AS, Dextra Artes AS og Hovind AS. Hun er styremedlem i Dansens Hus, Nyksund Fryseri AS og Amediastiftelsen, og varamedlem i Hollendergata 8 AS. Hovind har tidligere vært styremedlem i Henie Onstad Kunstsenter, Dextra Artes AS og Stiftelsen Den Gamle Logebygningen. I 2017 ble hun tildelt Oslo bys kunstnerpris for sitt arbeid med kunst i byen.

  Hovind har utdanning fra Universitetet i Oslo og Bergen innen jus og sosiologi og har gjennomført diverse lederutviklingsprogram og kurs, blant annet Endringsledelse på BIs Master of Management program. Hun er fra Elverum, og bor nå i Oslo.

  (Foto: Julia Granberg)

 • Karl Moursund

  Karl Moursund

  Styremedlem (født 1950)

  Karl Moursund etablerte og var adm.dir. for Finansbanken fra 1986 til 1999. Videre etablerte han og var adm.dir. i Privatbanken inntil denne ble kjøpt opp av SEB Sverige i 2006. Han valgte da å begynne å jobbe i Frelsesarmeen som leder av rusbehandlingsinstitusjonen Håpets Dør på Fetsund, og gjorde dette frem til 2008. Deretter begynte han i stillingen som Investement Director i Norfund, med hovedfokus på finansinstitusjoner i Afrika. I perioden 2009 til 2012 var han adm.direktør i Banco Terra i Mozambique.

  Karl Moursund er styremedlem i Amediastiftelsen, han har også styreverv i MFI Socremo, Mozambique som er tilknyttet Norfund. Tidligere har han vært styreleder i Powertech AS, innehatt diverse styreverv tilknyttet Den norske Bankforening og Sikringsfondet, og han har hatt diverse ikke-kommersielle verv i Frelsesarmeen, Kirkens Bymisjon og innenfor lokalpolitikk i Hvaler kommune.

  Karl Moursund er utdannet jurist. Han er fra Bærum, og bor nå i Oslo.

 • Nils Gerhard Nilsen

  Nils Gerhard Nilsen

  Styremedlem (født 1950)

  Nils Gerhard Nilsen, har hatt en rekke lederstillinger i DNB, og var direktør for Div. Forretningsstøtte, DNB, Retail Norge inntil han ble pensjonist i 2013.

  Nilsen har alltid vært engasjert i frivillig organisasjonsarbeid. Han har vært president i Norges Ishockeyforbund. og ble nominert til «årets ildsjel» på Idrettsgallaen i januar 2013. Fra 1980 ledet han hockeyklubben i Tønsberg i 21 år. I denne perioden var han i flere år leder av Tønsberg Idrettsråd, BTV-Ishockeykrets og styremedlem i Norges Ishockeyforbund. Han var pådriver i å få bygget Tønsberg Ishall og var daglig leder i Stiftelsen Tønsberg Ishall.

  Nilsen er styremedlem i Amediastiftelsen. Han har vært medlem i OBOS' kontrollkomite og har hatt ulike styreverv både som leder og medlem i foretak eid av DNB innenfor inkasso, eiendomsmegling og eiendomsutvikling (Linstow Eiendom).

  Nilsen er utdannet jurist. Han er fra Nøtterøy og bor der.

 • Birgit Røkkum Skarstein

  Birgit Røkkum Skarstein

  Styremedlem (født 1989)

  Skarstein har vært toppidrettsutøver siden 2012 med topplasseringer i Paralympics og VM i roing og langrenn. Hun er i tillegg fagkonsulent innenfor idrettsutvikling for Norges Idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité med spesielt fokus på idrett for funksjonshemmede.

  Hun er styremedlem i Sunnaasstiftelsen, Norges Skiforbund, Stiftelsen VI og Amediastiftelsen. Hun er styreleder i Walkthinkmove AS og Birgit Skarstein AS. Hun har hatt lederverv i Global shapers og vært utøverambassadør for verdiorganisasjonene MOT og Right to Play. Videre har hun vært medlem av Bioteknologirådet, vært kommunestyremedlem i Oslo kommune og blant annet vært leder av Unge Funksjonshemmede. Hun har også mottatt flere utmerkelser og nominasjoner, blant annet Melvin Jones Fellowship Award for commitment to humanitarian work.

  Skarstein er utdannet innen statsvitenskap fra Universitetet i Oslo, med utveksling til Krigsskolen og USAs International Visitor Leadership Programme. Hun er fra Levanger og bor nå i Oslo.

 • Lisa Mari Watson

  Lisa Mari Watson

  Styremedlem (født 1985)

  Watson har vært daglig leder i Tverga siden 2018, før det var hun generalsekretær i Norges Snowboardforbund der hun også blant annet har jobbet som prosjektleder for funksjonshemmede satsingen. 

  Watson ble under Årets Unge Leder i februar 2017 kåret til 1 av topp 10 årets unge ledere i Norge. Ved siden av jobben, har hun engasjert seg frivillig. Hun er initiativtaker og utvikler av Veivalg Programmet, et utviklingsprogram for ungdommer mellom 16 og 18 år. Hun er også styremedlem i Amediastiftelsen.

  Watson tidligere jobbet frivillig for den Norske Olympiske og Paralympiske komité og som aktivitetsassistent og leksehjelp for skoleelever i østdelen av Vancouver by.

  Watson er utdannet ved University of British Columbia der hun har tatt en Bachelor of Arts i Psychology and Family Studies. Hun er oppvokst i Hallingdal, og bor nå i Oslo.

  (Foto: Daniel Tengs)