• Randi Eek Thorsen

  Randi Eek Thorsen

  Styreleder (født 1957)

  Randi Eek Thorsen er utdannet sykepleier, har studert administrasjon og ledelse og har påbegynt en master i pedagogikk. Hun er selvstendig næringsdrivende konsulent. 

  Thorsen har hatt en rekke engasjementer innenfor kulturlivet, og fullførte nylig et kulturbasert utviklingsprosjekt på Granavollen på Hadeland. Hun har vært daglig leder av Ibsen-året AS (2003-2007), som mottok Sponsorprisen i 2006. Hun har vært leder av Kulturhuset Banken på Lillehammer (1990-1997), og deretter var hun i syv år (frem til 2003) festivalsjef for Norsk litteraturfestival/Sigrid Undset-dagene. 

  I tillegg til vervet i Sparebankstiftelsen DNB er Randi Eek Thorsen, styreleder i Amediastiftelsen, styreleder av Stiftelsen Glasslåven, styreleder for Teater Innlandet. Videre er hun formannskaps- og kommunestyremedlem i Gran kommune. Av tidligere verv kan nevnes styremedlem i Lillehammer Kunstmuseum, styreleder i Nasjonalt Pilegrimssenter, styreleder for Norsk Kulturhusnettverk og Norske Festivaler, styreleder for Nansenskolen (Norsk Humanistisk Akademi), og hun var medlem av kulturkomitéen for OL på Lillehammer.

 • Erling Lae

  Erling Lae

  Erling Lae, nestleder (født 1947)

  Erling Lae var fylkesmann i Vestfold fra 2010 til 2016. Han var byrådsleder i Oslo fra 2000 til 2009, og var byråd for eldre og bydelene fra 1997 til 2000. Før det jobbet han som redaktør og informasjonssjef.

  Lae leder arbeidet med NOU om søndagshandel. Han er styreleder i Norsk Friluftsliv og Justunity AS, og nestleder i styret for Oslo havn. Videre er han styremedlem i Sparebankstiftelsen DNBs datterselskap Dextra Artes AS, styremedlem i Amediastiftelsen og Fekjær psykiatriske senter.

  Av tidligere verv kan nevnes: Styreleder i NIKU, ledet arbeidet med NOU om likestilling av gravferdsformer, ledet arbeidet med NOU om fremtidens brannutdanning, nestleder i Høyre (2008-2010) og styremedlem i DNT Oslo og omegn (2010-2016).

  Lae er utdannet Cand. filol, og har hovedfag i historie, fra Universitetet i Oslo i 1977.

 • Birgitte Brekke

  Birgitte Brekke

  Styremedlem (født 1966)

  Birgitte Brekke er generalsekretær i stiftelsen Livsglede for Eldre. Hun har tidligere jobbet som stabssjef i Norsk Folkehjelp og vært generalsekretær for Frivillighet Norge. Hun har også jobbet som generalsekretær/advokatfullmektig og som forhandlingsleder i Naturviterene (fagforening i Akademikerne).

  Brekke er styremedlem i Amediastiftelsen og medlem i menighetsrådet på Ljan. Av tidligere verv kan nevnes at hun har vært styreleder i Folkeuniversitetet, styremedlem i Extrastiftelsen og nestleder i styret i Global Dignity Norge. Hun var med i KUDs arbeidsgruppe for momsrefusjonsordning for frivillige organisasjoner og var oppnevnt som medlem av Kulturmomsutvalget i 2007-2008. Frem til 2010 var hun styringsgruppeleder for Amnestys internasjonale menneskerettighetsundervisningsprogrammer ”Teaching For Freedom” og ”Rights Education Action”, som fordelte over 20 millioner kroner til prosjekter over hele verden. Hun har også vært styreleder i Amnesty International Norge og vært styremedlem i Den norske Fagpresses Forening.

  Brekke er utdannet jurist.

 • Karl Moursund

  Karl Moursund

  Styremedlem (født 1950)

  Karl Moursund etablerte og var adm.dir. for Finansbanken fra 1986 til 1999. Videre etablerte han og var adm.dir. i Privatbanken inntil denne ble kjøpt opp av SEB Sverige i 2006. Han valgte da å begynne å jobbe i Frelsesarmeen som leder av rusbehandlingsinstitusjonen Håpets Dør på Fetsund, og gjorde dette frem til 2008. Deretter begynte han i stillingen som Investement Director i Norfund, med hovedfokus på finansinstitusjoner i Afrika. I perioden 2009 til 2012 var han adm.direktør i Banco Terra i Mozambique.

  Karl Moursund er styremedlem i Amediastiftelsen, han har også styreverv i MFI Socremo, Mozambique som er tilknyttet Norfund og han er medlem av valgkomiteen til DNB. Tidligere har han vært styreleder i Powertech AS, innehatt diverse styreverv tilknyttet Den norske Bankforening og Sikringsfondet, og han har hatt diverse ikke-kommersielle verv i Frelsesarmeen, Kirkens Bymisjon og innenfor lokalpolitikk i Hvaler kommune.

  Karl Moursund er utdannet jurist.

 • Nils Gerhard Nilsen

  Nils Gerhard Nilsen

  Styremedlem (født 1950)

  Nils Gerhard Nilsen, har hatt en rekke lederstillinger i DNB, og var direktør for Div. Forretningsstøtte, DNB, Retail Norge inntil han ble pensjonist i 2013.

  Nilsen har alltid vært engasjert i frivillig organisasjonsarbeid. Han har vært president i Norges Ishockeyforbund. og ble nominert til «årets ildsjel» på Idrettsgallaen i januar 2013. Fra 1980 ledet han hockeyklubben i Tønsberg i 21 år. I denne perioden var han i flere år leder av Tønsberg Idrettsråd, BTV-Ishockeykrets og styremedlem i Norges Ishockeyforbund. Han var pådriver i å få bygget Tønsberg Ishall og var daglig leder i Stiftelsen Tønsberg Ishall.

  Nilsen er styremedlem i Amediastiftelsen. Han har vært medlem i OBOS' kontrollkomite og har hatt ulike styreverv både som leder og medlem i foretak eid av DNB innenfor inkasso, eiendomsmegling og eiendomsutvikling (Linstow Eiendom).

  Nilsen er utdannet jurist.

 • Birgit Røkkum Skarstein

  Birgit Røkkum Skarstein

  Birgit Røkkum Skarstein (født 1989)

  Skarstein har vært toppidrettsutøver siden 2012 med topplasseringer i Paralympics og VM i roing og langrenn. Hun er i tillegg fagkonsulent innenfor idrettsutvikling for Norges Idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité med spesielt fokus på idrett for funksjonshemmede.

  Siden 2013 har hun vært medlem av Bioteknologirådet, og hun er kommunestyremedlem i Oslo kommune. Hun er styremedlem i Sunnaasstiftelsen og Amediastiftelsen, og styreleder i Birgit Skarstein AS. Hun har et lederverv i Global shapers, og er utøverambassadør for verdiorganisasjonene MOT og Right to Play. Videre har hun blant annet vært leder av Unge Funksjonshemmede. Hun har også mottatt flere utmerkelser og nominasjoner, blant annet Melvin Jones Fellowship Award for commitment to humanitarian work.

  Skarstein er utdannet innen statsvitenskap fra Universitetet i Oslo, med utveksling til Krigsskolen og USAs International Visitor Leadership Programme.

 • Petter Thoresen

  Petter Thoresen

  Styremedlem (født 1966)

  Petter Thoresen er selvstendig næringsdrivende konsulent og ansatt i Olympiatoppen som coach. Han er styreleder for Sparebankstiftelsen DNBs datterselskap Dextra Musica AS og Nomade Collection LTD. Han er styremedlem i Amediastiftelsen og Stiftelsen Institutt for Spiseforstyrrelser.

  Frem til 2013 var Petter Thoresen landslagssjef for det Norske Orienteringslandslaget. Før dette hadde han ulike lederstillinger i mediekonsernet A-pressen, spesielt innenfor TV og elektroniske medier. I årene 2005 til 2008 var han ekspertkommentator på TV2. I perioden 1993 til 2001 hadde han markedsjobber i OM Technology (Energihandel) og personalutviklingsjobber i Coop Øst (Varehandel).

  Innenfor idrett er bakgrunnen bred, både på klubb-, landslags- og internasjonalt nivå. Petter Thoresen var orienteringsløper i verdenstoppen i perioden1983 til 1999 med fem VM gull som beste prestasjoner. Han var visepresident i Norges Orienteringsforbund i perioden 2002 til 2008 og han var landslagssjef for Frankrikes orienteringslandslag fra 2006 til 2009, og for det norske landslaget fra 2009 til 2013.

  Petter Thoresen er utdannet økonom og ingeniør.